Aanbevelingen

Training

 

Tijdens de cursus “Bouwen met Aandacht” is mij een denkwijze bijgebracht die mij direct heel veel heeft opgeleverd. Met name goede handvatten om mijn werkzaamheden beter te organiseren, te prioriteren of zelfs over te laten aan anderen. Ik ben ervan overtuigd dat dit veel voor mij gaat opleveren, mijn werk is daardoor veel leuker en uitdagender geworden. Tevens gaat mijn balans tussen privé en werk weer de goede kant op.”

Dirko van den Tol, Binder Daktuinen, Poortugaal, november 2020

“Was echt een enorm leuke workshop en een eye-opener voor ieder die eraan mee deed. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Liesbeth de Fouw, Werkcafé ‘Live’ Rotterdam, december 2019

“Een praktische en nuttige workshop.” “Het zijn vaardigheden die je dagelijks kunt gebruiken. Je leert nu bewust naar vaardigheden te kijken en hoe het functioneert of werkt in de praktijk. Een zeer interessante workshop. Echt een aanrader!”

Enkele reviews van deelnemers aan de training 'Professioneel communiceren'

BouwTalent Regio Zuid, aan de Avans Hogeschool te Tilburg, januari 2018

“Het geeft mij meer inzicht in de manier waarop mensen communiceren”, “Het is een goede toevoeging aan de groei van de werknemer” en “De te ontwikkelen vaardigheden zijn van groot belang en kunnen veel helpen”
Enkele reviews van deelnemers aan de training 'Professioneel communiceren'

BouwTalent Regio Zuid, aan de Avans Hogeschool te Den Bosch, januari 2017

“De cursus ‘Aandacht’ is dan wel afgelopen, maar staat me nog goed bij. Ik heb vanuit een verfrissende invalshoek nieuwe handvaten gekregen bij onder andere het communiceren en presenteren. Zo hebben wij een elevator’s pitch gemaakt, waarin het de bedoeling was dat je in korte tijd een gedegen presentatie over jezelf houdt. Ik zou Juncta Juvant en de cursus ‘Aandacht’ zeker aanraden aan eenieder die zichzelf beter in de markt wil zetten!”
Een ex-cursiste van het voor het GO-College uitgevoerde trainingsprogramma 'Aandacht'

GO-college, april 2015

Na afloop van trainingsprogramma ‘Aandacht’ werd dit artikel geplaatst in streekblad ‘Ons Eiland Goeree-Overflakkee, d.d. 26 maart 2015

Juncta Juvant training & coaching, training, train, trainen, coaching, coach,

“Ik zal eerlijk bekennen dat ik septisch was voordat ik de tweedaagse cursus ‘de dynamische professional’ bij jullie heb gevolgd, omdat ik eigenlijk al sinds de afgelopen 7 jaar dat ik bouwkunde studeer (MTS en HTS) het vak dat jullie geven (SLC) nog nooit goed is aangepakt. De kern/ het doel van dit soort vakken is het bijbrengen van algemene en/of beroepsvaardigheden die niet aan bod komen in de technische vakken. Vaak wordt hier door de onderwijsinstelling in doorgeschoten en ligt de nadruk enkel op het doen van een kunstje zodat vervolgens de studiepunten kunnen worden binnengehaald. Ik bewonder jullie luchtige maar uiteindelijk doeltreffende aanpak en wil jullie hiervoor bedanken, aangezien ik er zeker wat aan heb gehad!”
een inmiddels afgestudeerde student van de deeltijdopleiding bouwkunde van de Hogeschool Rotterdam, juli 2014.

“Leren presenteren en overtuigen in de tijd van een economische crisis.
Dat dit essentieel is is wel duidelijk, wat voor Machiel Kuijt vooral een doel en/of streven is is het doorgeven en uitbreiden van kennis van zichzelf en medecollega’s en stagiairs. Een prettige vorm van communicatie en kennisoverdracht.
Voorafgaand aan de cursus was goed duidelijk wat de bedoeling was en welke structuur werd aangehouden. Een vorm van kennisoverdracht waar menig leraar op de hogeschool een voorbeeld aan kan nemen. Waarbij rust uitstralen en weten waar je aan toe bent een belangrijk gegeven is. Bedankt Machiel voor het bieden van mogelijkheden en het bieden van een andere kijk op de huidige markt.”
Emma Hazenbroek, november 2012

“Ik heb Machiel ervaren als een gedreven coach en begeleider die nooit te beroerd is je extra te begeleiden en helpen wanneer je daar om vraagt. Tijdens zijn workshop met betrekking tot presentatietechnieken heb ik veel van hem opgestoken waar ik gebruik van kan maken in mijn carrière.”
Ron van Dongen, oktober 2012

Coaching

“Ik kan Machiel van harte aanbevelen, een goede coach en een fijn mens!”

Martijn Walraven van der Pol, juli 2021

Bouwbedrijf van der Pol

“Ik wil Machiel vooral bedanken voor het heldere plan van aanpak, duidelijk vertrek- en eindpunt en het aanreiken van soms hele bekende, maar dus niet door mij toegepaste tools. Ik heb dankzij Machiel geleerd om vanuit mijzelf naar de bedrijfsproblematiek te kijken en niet direct door de bril van anderen te gaan kijken.”
Mark Emmerich, januari 2019

Meerbouw Rotterdam

“Het afgelopen half jaar heb ik via mijn werkgever, Ingenieursbureau Multical, het coachprogramma ‘Bouwen aan jezelf’ mogen volgen bij Machiel Kuijt (Juncta Juvant training & coaching). Als ambassadeur van Multical ken ik Machiel inmiddels als een zeer betrokken en integere persoon. Door zijn schat aan ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en werkprocessen is hij in staat gebleken mij te helpen bij het enerzijds op een heel verhelderende manier inzicht te geven in mijn eigen sociale en communicatieve vaardigheden en anderzijds om op professionele wijze sturing te geven aan het meer concretiseren van mijn eigen ambitie(s). Gezien deze resultaten ben ik hem daarvoor uiteraard enorm dankbaar en kan ik hem, als personal coach, van harte aanbevelen!”
Ferry van den Boogaard, mei 2018

Ingenieursbureau Multical

Voor het probleem waar ik mee kamp, had ik eerder mijn huisarts, een seksuologe, een pastor en een sociaal verpleegkundige geraadpleegd, in een enkel geval langdurig mee gesproken. Telkens ging het in deze richting: ‘Aanvaard wie je bent, wat je hebt en maak er iets van!’ En dat was nu precies wat ik niet wilde. Ik zocht ook veel op het Internet; vooral naar boeken, die iets over mijn verslaving, mijn dwangmatig gedrag zouden kunnen zeggen. Daarin heb ik wel aanwijzingen gevonden, inzichten verworven, maar het bleef fragmentarisch.
In het voorjaar van dit jaar ontmoette ik Machiel op een plaats waar je dat niet zou verwachten. We raakten in gesprek en een aantal weken later bezocht ik hem voor het eerst; even daarna ging het coachingstraject ging van start.
Ik ontmoette een open, directe, vriendelijke man, bij wie ik me al snel vertrouwd voelde. Zijn werkwijze stimuleerde mij grondig na te denken over het probleem waar ik mee zat, hoe het eruit zag, hoe het zich manifesteerde. Hij vroeg me een plan te bedenken om mijn probleem beheersbaar te maken en uiteindelijk de stap te zetten en dat plan ook uit te voeren. De ontmoetingen met Machiel waren, naast het maken en bespreken van de reflectieverslagen, voor mij van grote betekenis. Het bracht vooral helderheid in het probleem waar ik mee worstelde.
Het gaat tot nu toe goed met me; d.w.z. ik kan mijn probleem goed hanteren. Daarvoor ben ik Machiel dankbaar. Hoe het ook verder met me gaat, ik ben blij dat ik hem ben tegengekomen.
Joep Fransen, november 2016

“Als je verslaafd bent is het niet eenvoudig om daar in je eentje weer vanaf te komen. Het is dan fijn om met iemand te kunnen praten die je begrijpt en niet veroordeelt. Iemand die met je mee kan leven maar ook een spiegel voorhoudt. En dat is soms confronterend. Machiel begrijpt de problematiek van verslaving en je gaat samen op zoek naar het achterliggende probleem. Aan de hand van een stappenplan werk je samen naar het uiteindelijke doel van herstel. Hoewel de besproken onderwerpen soms wel erg dichtbij komen voelt het heel vertrouwd om met Machiel te praten. Je kun alles bij naam noemen wat de drempel weg neemt bij het bespreken van kwetsbare onderwerpen. Ook tussen de sessies in kun je van Machiel even een mailtje verwachten om te polsen hoe het met je gaat. Machiel heb ik leren kennen als een oprecht persoon, betrouwbaar, meelevend en kundig om daadwerkelijk bij de kern te komen van het ware probleem. De gesprekken met Machiel hebben mij zeker geholpen en sterker gemaakt. Ik kan hem aan ieder aanbevelen.”
Anoniem, oktober 2016

“Coaching op een open en ontspannen manier, maar wel op een uitdagende wijze, doordat diverse levenswijsheden eens nader verdiept worden, niet in het algemeen, maar gespiegeld aan jouw leven.
In een serie gesprekken zijn diverse thema’s besproken die het persoonlijk welbevinden weer eens benoemen. Als leidraad zijn de Regel van Benedictus en de zeven eigenschappen van Stephen Covey vertaald naar de dagelijkse praktijk. Denk- en praatstof genoeg voor de coachingsessies, en als je er voor open staat, ook voor de rest van je leven …
MKr, mei 2016

“In de loop van het jaar heb ik een coaching traject gevolgd bij Machiel Kuijt gericht op een specifiek onderwerp in mijn leven. Machiel gebruikt professionele tools en technieken om snel tot de kern van mijn verhaal te komen. Ik vond de theorie die hij gebruikte om de praktijk uit te leggen, erg verhelderend. Dit alles gecombineerd met een originele aanpak: ik denk dan bijvoorbeeld aan een filmpje van een bekende tv-show dat hij gebruikte om iets uit te leggen. Machiel maakt het je tijdens een gesprek niet altijd makkelijk, je word echt tot nadenken gezet, maar daardoor ben ik ook tot groter resultaat gekomen. Ik zou een ander zeker aanraden een coaching traject bij Machiel te volgen. Hij heeft kennis van zaken, ik voelde me erg begrepen door hem en heb er echt wat aan in de praktijk.”
CvE, oktober 2015