Wie is Machiel Kuijt?

Ik ben Machiel Kuijt (1955), getrouwd, vader van drie kinderen en grootvader. Maar bovenal: mensen-mens. Ik hou ervan om een stukje mee te lopen op de levensweg van anderen. Vooral mensen die zichzelf eerlijke (levens)vragen durven stellen, boeien mij. Verbindingen maken en creatief met de ander op zoek gaan naar de juiste ‘tools’ voor het te behalen doel, is wat mij kenmerkt. Ervaringen delen en samen werken aan het realiseren van uitdagingen. Ervaren en leergierig tegelijk probeer ik anderen te inspireren om, op basis van hun eigen kracht – die in veel gevallen eerst nog (her)ontdekt moet worden -, dromen waar te maken. De betere versie van zichzelf te ontdekken. Zodoende bewust(er) in het leven te staan, helder te communiceren en zich vol zelfvertrouwen te presenteren.

“Van mensen ontdekkingsreizigers maken” 

Met een ruime ervaring in de zakelijke dienstverlening, waaronder meer dan vijfentwintig jaar als leidinggevende en van 2005-2019 als directeur van Ingenieursbureau Multical te Rotterdam, ben ik met vele facetten van het human resource management in aanraking gekomen. Vooral door goed op te letten, te luisteren en niet (te snel) te oordelen, heb ik een schat aan mensenkennis opgedaan. Naast de zakelijke werkzaamheden ben ik inmiddels al bijna 40 jaar actief in diverse bestuurlijke functies van maatschappelijke organisaties.

Rond de eeuwwisseling ben ik gestart met de personal coaching van jonge professionals in het vakgebied ‘Onderhoud & Beheer’, waarin ik vanaf 1983 bijna 30 jaar werkzaam was. Toen nog als autodidact; inmiddels mag ik mijzelf sinds eind 2012, na het succesvol afronden van de post-HBO Registeropleiding ‘Professional Trainer’ aan de TC University te Rotterdam, erkend Professional Trainer noemen. Om mij in de training en coaching vanaf dat moment vooral toe te leggen op het helpen verbeteren van de soft skills bij de cliënten. Richtte ik mij in eerste instantie voornamelijk op degenen die werkzaam zijn in het technisch beroepsveld, inmiddels hebben ook vele anderen de weg naar mijn praktijk gevonden.