Juncta Juvant training & coaching, training, train, trainen, coaching, coach,Vakantietijd. Quality time!

Voor de meesten van ons is de vakantietijd aangebroken. Even afstand nemen van het werk. Misschien heb je zelfs besloten de social media maar even te laten voor wat het is … In dat geval zul je dit bericht pas later lezen. Maar degenen, die nog altijd online zijn, hoop ik met het volgende te interesseren. Geen zware kost, maar wel iets dat je mogelijk aan het denken zet. Tenminste, dat hoop ik.

Prettig is dat, even een paar weken vrij. Je hebt er zo naar uitgezien. Genieten van je welverdiende rust. Je bent even weg gestapt uit die dagelijkse routine. Maar, lukt het je, om werkelijk helemaal los te komen van je werk? Of ga je, eenmaal op vakantie, toch weer met wildvreemden over de dagelijkse besoignes in gesprek? Heel luchtig, je moet het tenslotte ergens over hebben? Of, misschien toch om je werk wat mooier voor te stellen dan het in werkelijkheid is? Om daarbij te verzwijgen, dat veel van de ingesleten gewoonten, kennelijk toch niet te veranderen zijn? Misschien hoop je stiekem, dankzij de ander, zelfs een bevestiging daarvoor te krijgen? Dat het immers altijd ‘zo gaat’. “En we dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.”

Er zijn van die momenten – meestal als je even alleen bent en je eens echt aandacht schenkt aan ongehinderd binnenvallende gedachten – dat je beseft, dat wanneer je blijft doen wat je altijd deed, je zult krijgen wat je altijd kreeg. Zonder al te veel moeite weet je zowaar de vinger op de zere plek te leggen. En, voordat je het goed en wel doorhebt, ben je aan het reflecteren. Jawel, zul je zeggen, goede voornemens genoeg. Maar ze daadwerkelijk uitvoeren? Ho maar.

Zullen wij het dit jaar eens anders doen? Zullen wij nu eens niet alleen reflecteren, maar doelgericht op zoek gaan naar alternatieven en in kleine stapjes nieuw gedrag ontwikkelen? Zodoende kan een reflectiemoment al worden ervaren als ‘quality time’.

Zelf ben ik nog volop aan het werk. Maar ik wens je als lezer van dit artikel een goede vakantie met momenten van ‘quality time’. En mocht het nodig zijn: na de vakantie ben ik via https://junctajuvant.nl/ graag beschikbaar om, samen met jou, aan die echte doorbraak te gaan werken!

Met vriendelijke groet,

Machiel Kuijt