“Dát gaat je zeker lukken!”

Zo. Staan jouw goede voornemens al bij het vuil? Of ben je nog steeds van plan ‘het’ eindelijk eens over een andere boeg te gooien? Niet meer overal ‘ja’ op zeggen, je aan je afspraken houden, gedisciplineerd dat nieuwe voedingsschema volgen … Of, ben jij zo’n ‘geluksvogel’, die er zélf nog wel in wil geloven dat het deze keer wel gaat lukken, maar van een goede bekende de ‘aanmoediging’ krijgt: “Dát gaat je nooit lukken …”. Nee, het moet het dit jaar anders. En jij wilt dát het je gaat lukken!

Moet het dit jaar anders?

Nou, dat schiet lekker op. Daar zat je nét op te wachten … Fijn, zo’n opbeurend praatje. Toch is deze periode er wel één om even stil te staan bij wat je doet. En vooral, hoe je het doet. Wij zijn afgelopen jaar met zijn allen weer méér gaan multitasken en doen dus nóg meer met minder aandacht. Vat je hem? Je kunt je aandacht niet ongelimiteerd blijven verdelen. Met als gevolg dat je óf met een gevoel rondloopt dat je niet tot de kern van de zaak bent doorgedrongen, óf achteraf wordt geconfronteerd met vragen om verduidelijking, omdat je weer te snel op weg ging naar het volgende te blussen brandje … Ruis op de lijn. Ken je dat gevoel? Het lijkt op zo’n hinderlijke bromtoon, ergens op de achtergrond. Veroorzaakt door één of ander apparaat. Je kunt het geluid niet afzetten, het is er altijd. Je verlangt naar stilte.

Op zoek naar balans

Gelukkig is er ook goed nieuws. Stilte kun je zoeken. En vinden. Wát een verademing als die achtergrondgeluiden er even niet zijn. Je geest komt tot rust en, zeker als dit gepaard gaat met een wandeling in de natuur, kan er een weldadige balans ontstaan. Lichaam en geest levellen weer. Je kunt er weer (even) tegen.

Het gaat je lukken!

Wat wil jij dit jaar nu écht eens anders doen? Wat zorgt bij jou nog altijd voor een niet te ontkennen onbalans? Wist je dat Juncta Juvant training & coaching in samenwerking met bmitrainer daarvoor een speciaal programma heeft ontwikkeld? Het hybride-programma “Fytaal”, waarbij mentale coaching en fysieke training worden gecombineerd, is een succesvolle manier gebleken om (vooral) directieleden, managers en anderen die te kampen hebben met mentale (over)belasting, handvatten te bieden, die leiden tot meer balans in het leven.

Hoor ik je nu denken: “Dát gaat je nooit lukken …”? Kom dan maar eens praten! Als je eraan toe bent, maak dan (een beetje) ruimte in de agenda. Daarvoor zullen nu best nog wel wat mogelijkheden zijn. Geef jezelf de kans om met behulp van “Fytaal” beter in balans te komen.

Machiel Kuijt en Mark de Groes durven het met hun ervaring op het gebied van mentale en fysieke begeleiding aan om te zeggen: “Dát gaat je zeker lukken!”

Neem gerust contact op, via een reply op deze blog, of per mail: machielkuijt@junctajuvant.nl of machiel@bmitrainer.com

Machiel Kuijt